4 april 2011

hemma !

Nemen hej igen ! Nu ska jag börja med den där ''dagens sång'' inlägget men jag ska först komma på vilken som är dagens sång :-P

Idag i skolan for vi till auditoriet och såg på teatern ''Jailbreak'' med skådespelare från svenska teatern. Den handlade om överdos med droger, och berättelser som de som har varit eller är på rehab har berättat. Den var nog helt bra om man tänker på att allt är sant. I pjäsen dansade dom och flög över rehabs sängarna det såg ganska roligt ut.
Skådespelare: Dennis Nylund och Saku Mäkelä
Regissör: Reija Wäre
Artikel i Borgåbladet:
"Reija Wäre låter med sin kraftigt expressiva regi sina två scenartister ge järnet från avstamp till mål. Och de svarar på utmaningen med stor frenesi men också lyhördhet.
På scenen står Dennis "Ätä Nylund, internationellt framgångsrik streetdansare, breakbattle-domare och artist samt dansaren/akrobaten och skådespelaren Saku Mäkelä. Tillsammans leder de i ett rasande tempo publiken genom en rad verklighetsbaserade livsöden...Jail Break innehåller sorg, humor och mycket action men framför allt är föreställningen ett sätt att på det fysiskt laddade dramats villkor avspegla en av de vidrigaste avigsidorna i ett prestationssamhälle där förlorarna har få utvägar till förfogande.
Turnépjäsen fungerar också som en avskalad, seriös tankeställare och attitydpåverkare för elever från högstadiet uppåt, men även för deras föräldrar" Egil Green/Borgåbladet

Bilder från pjäsen:

Saku Mäkelä

Break-tanssija Ätä, eli Dennis Nylund, on yhdistänyt taidemuotoon nykytanssin liikkeitä.
Dennis 'Ätä' Nylund
No nu skall jag börja välja ut musiken för idag hejdåå <3

// Maddezz !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar